Manji promet robe u trgovini na malo

 Manji promet robe u trgovini na malo

foto monstat

Promet robe u trgovini na malo u oktobru je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 14,5 odsto u tekućim, a 13,9 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

“Promet robe u trgovini na malo u oktobru je, u odnosu na septembar, bio manji 1,2 odsto u tekućim i stalnim cijenama”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u oktobru, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 18,8 odsto u tekućim i 1,1 odsto u stalnim cijenama.

“U odnosu na septembar bio je manji 7,8 odsto u tekućim i sedam odsto u stalnim cijenama”, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u oktobru je u odnosu na isti prošlogodišnji period bio manji 11,1 odsto u tekućim i 12,7 odsto u stalnim cijenama, dok je u odnosu na septembar manji 2,3 odsto u tekućim i 2,2 odsto u stalnim cijenama.

“Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u oktobru veći 9,3 odsto u odnosu na oktobar prošle godine, odnosno 5,2 odsto u odnosu na septembar”, kazali su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima je u oktobru manji 20,8 odsto u odnosu na prošlogodišnji oktobar, dok je u odnosu na septembar veći 0,1 odsto.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja