Krivokapić: Vlada nabavlja još 150 000 Fajzer vakcina

 Krivokapić: Vlada nabavlja još 150 000 Fajzer vakcina

Foto: Printscreen

Premijer Zdravko Krivokapić je u današnjem obraćanju nakon sjednice Vlade, između ostalog, saopštio da će Vlada nabaviti još 150 hiljada Fajzer vakcina.

Premijer je kazao da je na današnjoj sjednici Vlada preuzela koncesiju puta od Herceg Novog do Trebinja i da će granice biti jednostavnije za prelažanje, prenosi FOS Media.

“To je u korist privrednika i predstojeće turističke sezone. Na taj način veliki dio aktivnosti koji je bio tretiran kao lokalni karakter, Vlada je preuzela, to predstavlja obavezu države jer nigdje u svijetu nema da tretirate to kao lokalni put. Ujedno mi na taj način šaljemo poruku da ćemo pristupiti integrisanom prelasku granica da smanjimo i gužve i omogućimo brzi prelazak granica. Ako to uradimo CG postaje destinacija koja će biti za primjer i durgima, kako sa BiH, tako i sa Srbijom, Albanijom…“, naveo je Kriviokapić.

On je, kako piše FOS, saopštio da je kompaniji To Montenegro  Agencija za civilno vazduhoplovstvo izdala licencu.

Osvrnuo se i na imunizaciju: 

“Ako smo u roku od dva dana vakcinisali preko 20 hiljada građana, ako to poredimo sa Njemačkom to bi značilo da vakcinišete 1, 200 000 građana. Do juna će najmanje 30 odsto građana biti vakcinisano. To je veliki poduhvat, zahvaljujem medicinskim radnicima i ministarski Jeleni Borovnić Bojović. Uspjeli smo da u kratkom periodu da obezbijedimo potreban broj vakcina. Vlada je na svojoj sjednci dogovorila nabavku još 150 hiljada Fajzer vakcina“, saopštio je premijer.

On je naveo da je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto  saopštio da postoji mogućnost da oni ustupe CG određeni broj, jer kako je kazao, imaju višak.

Krivokapić se osvrnuo i na posjećenost CG tokom vaskršnjih praznika, navodeći da su primorski gradovi bili puni turista “i to je još jedan dokaz da smo vaskršnje praznike pretvorili u pobjedu turizma“. On je saopštio da se nada da će tako biti i tokom ljeta i pozvao građane da poštuju mjeru i da se uzdrže od okupljanja od 25. maja do 25. septembra.

“Onoga trenutka kada ministarka kaže da je moj broj antitijela mali, ja ću se vakcinisati, a sada ih imam oko 50. Nemam nikakav problem sa tim…“, odgovorio je premijer na pitanje kada će se vakcinisati.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još