Krivokapić: Kao premijer imam pravo i dužnost da razriješim člana Vlade čijim radom nisam zadovoljan

 Krivokapić: Kao premijer imam pravo i dužnost da razriješim člana Vlade čijim radom nisam zadovoljan

Foto: Gov.me/S. Matić

Predsjednik Vlade, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je, odgovarajući danas tokom Premijerskog sata, na pitanje Ivana Brajovića iz Kluba poslanika Socijaldemokrata Crne Gore da nema potrebe da on dolazi u Skupštinu kad se bude raspravljalo o razrješenju ministra pravde Vladimira Leposavića.

„Zašto nemate Zakon o Skupštini, već se na Poslovnik pozivate? Zašto nemamo Zakon o Vladi? U državama koje imaju Zakon o Vladi odmah po razrješenju prestaje funkcija i da imamo taj zakon ne bismo morali da se bavimo pretpostavkama. Ja se ne bavim pretpostavkama već samo istinom, jer istina oslobađa“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je u pisanom odgovoru poslaniku Brajoviću istakao da kao premijer koji rukovodi Vladom odgovorno, ima i ustavno i zakonsko pravo da predloži smjenu člana Vlade čijim radom nije zadovoljan.

„U svom radu neću robovati očekivanjima ni vladajuće većine, ni opozicije, a za svoj rad prije svega odgovaram građanima Crne Gore i učiniću sve da na rad ove Vlade budu ponosni i građani koji su glasali za promjene i ozdravljenje Crne Gore, kao i oni koji su podržavali ili i danas podržavaju smijenjeni sistem čije je ime samo proceduralno bilo Vlada, a suštisnki, to vidimo svakodnevno, korupcija Crne Gore. Uvažavajući Vašu zabrinutost kada je u pitanju dinamika stavljanja predloga za razrješenje člana Vlade na dnevni red sjednice Skupštine, ovo pitanje bih mogao lično Vama da postavim, kao poslaniku Parlamenta, jer bi o njemu Vi morali imati više saznanja od mene, budući da se nalazi u zakonodavnom tijelu čiji ste član. Ono što Vam, gospodine Brajoviću, sa sigurnošću mogu reći je da nema razloga za zabrinutost ni Vas lično, niti bilo kog građanina Crne Gore za rad Vlade, jer  ništa u njenom radu nije uzdrmano i netransparentno, svi njeni članovi zajedno sa mnom bore se i boriće se, da se do tančina razotkriju sva nepočinstva prethodne vlasti čiji ste neodvojivi dio bili i Vi lično, a sav rad Vlade Crne Gore usmjeren je na ozdravljenje institucija sistema koje ste, kao koalicioni partner, i Vi razarali“, kazao je Krivokapić.

Premijer je zaključio da Vlada Crne Gore radi odlučno i punim kapacitetom, na promjenama koje su, kako je rekao, vidljive i koje će biti sve vidljivije građanima Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još