Krivokapić da ne otežava posao zdravstvenim radnicima

 Krivokapić da ne otežava posao zdravstvenim radnicima

foto fos media

Klinički centar Crne Gore (KCCG) pozvao je mandatara Zdravka Krivokapića da, kako su kazali, ne otežava ionako težak i odgovoran posao zdravstvenim radnicima, koji danonoćno brinu o zdravlju i životu svakog građanina.

Iz KCCG su kazali da Krivokapić ponovo sebi daje za pravo da proizvoljno i krajnje neutemeljeno optužuje zdravstveni sistem i zdravstvene radnike da su glavni krivci za širenje koronavirusa.

Prema njihovim riječima, omalovažavajući napore svakog ljekara i medicinskog radnika da pomogne u spašavanju ljudskih života, Krivokapić nipodaštava sve što je urađeno i uloženo u KCCG, naše bolnice i domove zdravlja.

„Ne vidi mandatar Krivokapić koliko je nove, najsavremenije opreme kupljeno, koliko je uloženo u stručno usavršavanje naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra, koliko je uloženo u rekonstrukciju objekata“, kaže se u saopštenju KCCG.

Navodi se da Krivokapić ne vidi, ili ne želi da vidi, ništa što je dobro u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

„Naprotiv, on priča da je jedan od najslabijih u Evropi i o nesposobnosti sistema u borbi protiv koronavirusa, a sam cijelo vrijeme ne poštuje propisane zaštitne mjere“, kazali su iz KCCG.

Srećom, kako su naveli, građani znaju kako i koliko su zaposleni u KCCG, kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama, posvećeni njihovom zdravlju.

Iz KCCG su kazali da je to potvrdilo i nedavno sprovedeno istraživanje IPSOS-a, po kojem skoro 80 odsto građana Crne Gore smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG ključni u očuvanju zdravlja građana Crne Gore.

Kako su naveli, prema mišljenju oko 70 odsto ispitanika crnogorski ljekari i medicinsko osoblje KCCG prate svjetske preporuke u liječenju i sposobni su da se izbore sa svim problemima.

Isti procenat ispitanika, kako navode iz KCCG, smatra da su ljekari i zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi najzaslužniji za dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa.

„Zahvaljujući viziji i dobroj organizaciji proteklih godina, kao i izuzetno kvalitetnom i stručnom kadru, KCCG, kao najveća zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, danas može da odgovori brojnim izazovima“, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da svakako treba nastaviti sa unapređenjem i modernizacijom kroz rekonstrukciju i opremanje, što je i predviđeno brojnim projektima, za koje je Vlada već opredijelila sredstva i čija je realizacija izvjesna.

„A Vlada mandatara Krivokapića ima obavezu da završi započeto i da se fokusira na nove projekte i njihovo sprovođenje, a u međuvremenu neka ne otežava, i tako težak i odgovoran posao zdravstvenim radnicima, koji danonoćno brinu o zdravlju i životu svakog građanina Crne Gore“, poručili su iz KCCG.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja