Krivična prijava protiv Podgoričanina: Osumnjičen da je ispalio 15 metaka u sugrađanina

 Krivična prijava protiv Podgoričanina: Osumnjičen da je ispalio 15 metaka u sugrađanina

Foto: FOS Media

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, Službenici Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u koordinaciji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, nakon višemjesečnih intezivnih mjera i radnji, 25. decembra 2020, Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv K.M. (34) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.N. iz Podgorice kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

„Naime, dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na osnovanu sumnju da je osumnjičeni K.M. sa direktnim umišljajem pokušao da liši života M.N. iz Podgorice, na način što se, kako se sumnja, 26. januara 2020. godine, naoružan vatrenim oružjem – automat Heckler & Koch model EN – MP5 kalibra 9×19 mm, izbrušenog fabričkog broja, dovezao u ulicu Koste Racina u Podgorici, upravljajući sa vozilom marke „Ford Galaxy“ na kojem su bile istaknute faslifikovane registarstke oznake“, navedeno je u saopšgtenju.

Osumnjičeni je, sumnja se, vozilo zaustavio na dijelu puta pored mosta na Ribnici, gdje je zauzeo pogodnu poziciju i oko 21,35 časova, kada je oštećeni M.N. nailazio svojim vozilom iz suprotnog pravca, iz zasjede prišao vozilu oštećenog i u njegovom pravcu  iz vatrenog oružja ispalio najmanje 15 projektila, kojom prilikom je više projektila pogodilo oštećenog pritom mu nanoseći teške tjelesne povrede.

Nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni  K.M. se sa lica mjesta udaljio vozilom kroz naselja Konik i Stari Aerodrom, te dolaskom u blizini stočne pijace na Ćemovskom polju, ubrzivačem požara poliva vozilo, oružje kao i druge predmete i tragove koji su korišćeni i koji su proistekli iz navedenog krivičnog djela, nakon čega se daje u bjekstvo. 

Policijski službenici intenzivno tragaju za osumnjičenim K.M.

U policijskim evidencijama osumnjičeni K.M. je registovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja