Završen protest ispred Skupštine, okupljeni poručili da je ljubav jača od politike

 Završen protest ispred Skupštine, okupljeni poručili da je ljubav jača od politike

Foto: FOS Media

Ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici danas su se okupili građani u znak protesta zbog današnjeg najavljenog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Građani su nosili crnogorske zastave i zastave Evropske unije i skandirali „Ti si naša prva ljubav Crna Goro, volim te“.

Okupljeni takođe dozivaju potpredsjednika Vlade Crne Dritana Abazovića.

Zapalili su baklje i pjevali „Nije ovo Srbija“.

 Foto: FOS media
Foto: FOS media

Okupljeni su skandirali „Izdaja“, „Nije naša Vlada“.

Stigao je i predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, a okupljeni su ga pozdravili ovacijama.

Foto: FOS media
Foto: FOS media

Draginja Vuksanović Stanković i Mirko Stanić su izašli da pozdrave okupljene. 

f
Foto: FOS media

„Diskriminišu se crnogorci i crnogorke, i nećemo dozvoliti da se naše crnogorsko knjiži u drugu državu. Ne damo Crnu Goru“, poručila je Vuksanović Stanković.

f
Foto: FOS media

Poslanici DPS-a Andrija Nikolić i Predrag Ivanović pozdravljaju okupljene sa prozora.

Policija je objezbjeđivala skup, a više policijskih službenika je ispred zgrade Skupštine i na raskrsnici kod pošte u centru grada.

Foto:FOS Media
Foto:FOS Media

Podsjetimo, patriotske organizacije apelovale su na sve učesnike protesta Crne Gore da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

Organizatori su poručili da im odgovornost prema državi ne da da sjede doma dok, kako su rekli, Vlada i poslanici prepisuju crnogorso kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju.

„Odgovornost za zdravlje svakog čovjeka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mjere, zato śutra – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilzacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine”, naveli su organizatori patriote.

Takođe, društvenim mrežama kruže snimci kolona koje su jutros put Podgorice krenule iz više crnogorskih gradova, pogledajte ih: 

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je da građani odustanu od masovnog okupljanja i da svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere.

On je, podsjetio da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

„Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost“, kazao je Sekulović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja