Korona uzdrmala tržište nekretnina u Podgorici

 Korona uzdrmala tržište nekretnina u Podgorici

Foto: Blok Nekretnine

Pandemija izazvana koronavirusom ima ogroman uticaj i dubok trag za sigurno će ostaviti na oblast ekonomije, ali i tržište nekretnina. Ukoliko želite da kupite stan u Podgorici za neku sasvim pristojnu cijenu, pomoć treba tražiti od agencija za nekretnine, kojih u našem gradu ima na pretek.

Sagovornica za Portal Podgorica, Žana Korać Popović je, na naše pitanje koliko je zdravstvena situacija uticala na tržište nekretnina, kazala da je ponuda nikad veća, a da je potražnja na nivou interesovanja.

„Ono što se može konstatovati je da je ponuda nikad veća i raznovrsnija (dobijamo svakodnevno razne tipove nekretnina za prodaju: placeve, stanove, kuce, hotele…), a potražnja je više na nekom stepenu ispitivanja od strane interesenata jer se nadaju da će cijene još više padati obzirom da trenutno i nije neki poseban pad kad je u pitanju prodaja,“ precizirala je sagovornica iz Agencije za nekretnine.

Što se tiče cijena, pad se osjeća više zbog političkih promjena u našoj državi, dok se zbog korone uvećala ponuda.


„Pad cijena se više osjeća zbog ogromne konkurencije, jer odjednom svi vlasnici nekretnina žele da zbog raznih ličnih motiva prodaju nepokretnost. I iz tog motiva su cijene blago pale ali ne zbog korone, kod nas tj u Crnoj Gori se trenutno više prodaju nekretnine zbog trenutne političke smjene i reorganizacije i cijene su zbog toga blago u padu. Zbog korone se samo pojavila uvećana ponuda, recimo kuca i placeva, jer vlasnici istih smatraju da sada imaju priliku da prodaju ove tipove nekretnina jer se interesenti sve više interesuju za dvorišta i placeve u sklopu kuca i prirodno okruženje, zbog same prirode virusa i kompletne zdravstvene situacije kojom smo pogođeni,“ kazala je za Portal Podgorica, Korać Popović

Naša sagovornica ističe da „kupci trenutno imaju itekako veliki izbor nekretnina i sami daju svoje ponude koje uglavnom budu ispod cijena koje nudi vlasnik i ono što je evidentno jeste da su slabo prihvaćene pa se još uvijek čeka.“

Korać Popović smatra da će s proljeća opet biti tržište sigurnije i stabilnije te da tokom zime ima šansi da cijene jos malo budu u padu.

„Otprilike i za sad su cijene pale svega nekih 10%, a očekujem da će do proljeća biti još nekih 5%, s tim što će od proljeća opet doći na isti nivo kao što je i trenutno,“ izrazila je uvjerenje sagovornica za Portal Podgorica.

Prema njenim riječima, najviše se traže lokacije: Stari Aerodrom, preko Morace, City kvart, Tolosi, Blok 5,6 i 9.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja