Korona odlaže Kongres SDP-a

 Korona odlaže Kongres SDP-a

foto rtcg

Socijaldemokratska partija Crne Gore donijela je odluku da Kongres partije, planiran za 29. novembar, odloži usljed nemogućnosti organizovanja u uslovima pandemije koronavirusa i novih nedavno usvojenih epidemioloških mjera, saopšteno je CdM-u iz SDP-a.

Ovu odluku je usvojio Odbor za pripremu 10. Kongresa SDP koji će prateći aktuelnu epidemiološku situaciju donositi odluke vezano za novi datum održavanja Kongresa SDP.

“SDP je na nivou opštinskih organizacija i posebnih oblika organizovanja završio neophodnu proceduru predlaganja kandidata za kolektivne organe partije čime je značajan dio predkongresnih aktivnosti već uspješno okončan. Novi organi SDP, odnosno novo rukovodstvo partije će na 10. Kongresu biti dodatno kadrovski osvježeno, čime će se obezbijediti adekvatno kadrovsko ekipiranje za značajne izazove koje očekuju partiju a i državu Crnu Goru u narednom periodu”, pojašnjavaju za CdM iz SDP-a.

Ova partija u susret Kongresu planira usvajanje strateškog političkog dokumenta o daljem opozicionom djelovanu partije u bitno izmijenjenim okolnostima na političkoj sceni, koje su značajnim dijelom proizvod aktivnog miješanja odredjenih adresa van Crne Gore i otvorenog političkog djelovanja SPC.

“Imamo novu političku vladajuću realnost kojom dominiraju poruke potpuno neprihvatljive sa aspekta temeljnih ustavnih vrijednosti građanske i sekularne države. Vlada je koncipirana tako da je izgleda primarni kriterijum bio bliskost velikog broja budućih ministara SPC. Principe kojim će se nova većina rukovoditi već je predočio mandatar potencirajući u skoro svakoj prilici svoja intimna religijska osjećanja , što je bilo posebno neodgovorno u odnosu na epidemiološku krizu sa kojom se danas suočava crnogorsko društvo”, kažu u SDP-u.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još