Kontinuirana podrška za 200 djece koja žive u ekstremnom siromaštvu

 Kontinuirana podrška za 200 djece koja žive u ekstremnom siromaštvu

Foto: Udruženje Roditelji

Više od 200 djece sa teritorije Glavnog grada bilo je za tri godine uključeno u socijalni servis udruženja Roditelji – Učionica družionica, namijenjen djeci iz socijalno ugroženih porodica. Ovaj servis, koji slavi treći rođendan, obezbjeđuje kontinuiranu individualnu i grupnu podršku djeci koja žive u ekstremnom siromaštvu.

Od 2017. godine sa djecom je realizovano preko 3.000 časova zahvaljujući posvećenosti 80 volontera. Osim toga, održano je 500 psiholoških i kreativno edukativnih radionica.

Servis postoji zahvaljujući predanom radu volontera i finansijskoj podršci privatnog sektora i građana.

Učionica družionica je dio programa podrške udruženja Roditelji namijenjenih socijalno ugroženim porodicama, s ciljem da im se osim obezbjeđovanjem jednokratne pomoći pomogne i u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju, socijalizaciji i razvoju.

Volonteri uključeni u Družionicu učionicu pružaju podršku djeci, odnosno pomoć u izradi domaćih zadataka i motivišu ih da nastave obrazovanje. Osim toga, organizuje se veliki broj kreativno-edukativnih i psiholoških radionica za djecu, radi se sa njima na razvijanju socijalih vještina, obezbjeđuju im se obrok i prevoz.

“Sumiramo rezultate od osnivanja Učionice Družionice do danas i možemo reći da su iza nas brojke na koje smo zaista ponosni! Više od svega nas raduju one stvari koje se brojkama ne mogu iskazati, a to su sklopljena prijateljstva, popravljene ocjene, činjenica da je Družionica postala sigurno i podržavajuće mjesto za djecu iz socijalno ugroženih porodica gdje se sa radošću vraćaju” kazala je koorinatorka programa Učionica Družionica, Tanja Ćirović.

Kroz podršku u učenju i motivaciju za nastavak obrazovanja, udruženje Roditelji pokušava da utiče na izlazak iz kruga siromaštva u kome se porodice nalaze, dodaje ona.

U znak obilježavanja tri godine uspješnog rada servisa, objavljen je video koji prikazuje našu priču, kroz brojne aktivnosti i rezultate

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja