Konte čestitao Krivokapiću: Ubijeđeni smo da je budućnost CG u Evropi, namjeravamo da radimo na ubrzanju vaše evropske perspektive

 Konte čestitao Krivokapiću: Ubijeđeni smo da je budućnost CG u Evropi, namjeravamo da radimo na ubrzanju vaše evropske perspektive

Foto: EPA- EFE

Italijanski premijer Đuzepe Konte čestitao je premijeru Zdravku Krivokapiću stupanje na ovu funkciju, saopšteno je iz Ambasade Italije u Crnoj Gori. Čestitke je takođe uputila i italijanska ambasadorka u CG Luca Zelioli.

Poštovani Predsjedniče,

„Čast mi je da Vam proslijedim poruku koju Vam je povodom namenovanja uputio na predsjednik savjeta ministara. Pridružujem i moje lične čestitke, ostajući u očekivanju da Vas sretnem u svojstvu vaše nove visoke funkcije. Molim Vas  da  primite izraze mog osobitog poštovanja“, navodi se u dopisu ambasadorke Italije u Crnoj Gori Luce Zelioli.

Dopis Kontea prenosimo u cjelosti.

„Poštovani Predsjedniče

Povodom Vašeg stupanja na čelo vlade, želim da Vam uputim, u moje lično i u ime italijanske vlade, najiskrenije čestitke povodom imenovanja na Vašu prestižnu funkciju.

Tokom ovih godina, nase zemlje su izgradile solidno partnerstvo podržano plodnim političkim dijalogom i dinamičnom ekonomskom saradnjom. Uvjeren sam da postoji značajan prostor za dalje jačanje naših odnosa, koji danas mogu računati na važnu vezu zajedničke pripadnosti NATO-u.

Italija je čvrsto ubijeđena da je budućnost Crne Gore u Evropi, i ima namjeru da radi na ubrzavanju vaše evropske perspektive. Živo se nadam da će vaša izvršna vlast odrediti kao prioritetne one unutrašnje reforme koje su neophodne za postizanje ovog cilja, koji je od istorijskog značaja za Crnu Goru.

Želeći Vam puno uspjeha u obavljanju mandata, upućujem Vam moje najsrdačnije pozdrave“, navodi se u saopštenju Ambasade Italije u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja