Komisija za za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice pružiće punu podršku radu JU na Kakarickoj gori

 Komisija za za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice pružiće punu podršku radu JU na Kakarickoj gori

Foto: PG Biro

Koordinator Komisije za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice dr Nebojša Kavarić  posjetio je Javnu ustanovu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci  na Kakarickoj gori. Tom prilikom razgovarao je sa direktoricom ustanove psihološkinjom Dijanom Milošević, sa ciljem unapređenja zdravlja populacije zavisnika i zavisnica. 

Kako je saopšteno iz uprave Glavnog grada, jedna od tema sastanka bila je  rad i funkcionisanje Javne ustanove u vrijeme epidemije virusa COVID-19. Koordinator Komisije upoznat je sa prilagođenim načinom realizacije tretmana u Javnoj ustanovi, kao i sa informacijom da se zahvaljujući poštovanju i pridržavanju propisanih mjera od početka epidemije nije bilo importacije virusa među klijentima/kinjama.

„Dr Kavarić je istakao da  će Komisija za za zaštitu i unapređenje zdravlja građana Podgorice pružiti punu podršku radu Javne ustanove na Kakrickoj gori kako bi se dodatno poboljšali uslovi za rehabilitaciju zavisnika i zavisnica, kao vrlo efikasnom, ali dugotrajom načinu rješavanja problema bolesti zavisnosti“, navode u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još