Knežević: Podržaćemo novu vladu, i pored nepravde sa kojom se suočavamo

 Knežević: Podržaćemo novu vladu, i pored nepravde sa kojom se suočavamo

foto fos media

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da je najjači konstituent vladajuće koalicije izopšten iz procesa formiranja vlade, ali da će, bez obzira na to podržati vladu mandatara Zdravka Krivokapića, očekujući da im pripadnu funkcije u vladi “po dubini”.

„Oni koji su sa nama prošli proteste, progone i diskriminaciju treba da dobiju određeno zadovoljenje, bilo po dubini ili po širini.
Vjerujem da svi zajedno imamo obavezu prema ljudima koji su zajedno s nama nosili ovaj barjak otpora i pobune. Sve ostalo je brutalna prevara i mi nećemo to otćutati” rekao je Knežević u intervjuu za Dnevne novine.

On je rekao da će se čim se steknu uslovi, a svakako prije održavanja sjednice 2. decembra predložiti stranačkim organima da podrže predlog buduće vlade Krivokapića.

Knežević je kazao da će na taj način biti stavljena tačka na jednu besprizornu kampanju koja je vođena protiv njega i DF-a.

„Uostalom, ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara 23.septembra na konstitutivnoj sjednici Skupštine, i još jednom dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS-a, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo“, rekao je Knežević.

On je naveo da je istina da su izopšteni iz procesa formiranja buduće vlade, i da je tosvakom jasno, bio podržavalac ili protivnik njihove politike.

„Zašto je to tako, vrijeme će pokazati brže nego što očekujemo. Ponosan sam na sve što sam uradio kako bi zaustavili donošenje antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i ponovo bih sve isto uradio, jer to nisam činio da bih dobio resor u Vladi Zdravka Krivokapića, već što iskreno vjerujem u ideologiju i principe“, poručio je Knežević.

Na pitanje kakvu odluku Apelacionog suda očekujete, kada je u pitanju presuda za “državni udar”, Knežević je odgovorio da je ovo „uređena pravna država očekivao bi da vijeće tog suda uzme u obzir sve novodostavljene dokaze i donose odluku isključivo na osnovu prava i zakona.

„Ovako mi se čini da se radi o svojevrsnom političkom taktiziranju koje ima za cilj nastavak našeg institucionalnog mrcvarenja i stvaranja atmosfere “nepodobnosti”, rekao je Knežević.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja