Jedna od najvažnijih gradskih saobraćajnica dobila potpuno novi izgled (VIDEO)

 Jedna od najvažnijih gradskih saobraćajnica dobila potpuno novi izgled (VIDEO)

Foto: PG Biro

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završene radove na rekonstrukciji Ulice Kralja Nikole. Ulica je rekonstruisana  od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do raskrsnice sa Ulicom Radosava Burića i Bracana Bracanovića na dužini od jedan kilometar.

VIDEO:

Kako je saopšteno iz PG biroa, Vuković je tom prilikom istakao da je za rekonstrukciju ove gradske saobraćajnice izdvojeno 275.000 eura. Saobraćajnica je dobila potpuno novi izgled, a biciklističke staze su izmještene sa trotoarske površine na kolovoz.

’Ulica Kralja Nikole predstavlja jednu od najznačajnih saobraćajnica za cenar Podgorice, ali i za grad u cjelini. Zahvaljujući našim kolegama iz privredno društva ‘’Putevi“ ali i drugih privrednih društava, od danas ova ulica izgleda potpuno drugačije u odnosu na to kako je izgledala i  kako je mnoge generacije pamte jer je godinama i decenijama unazad ova ulica djelovala dosta sumorno i u njoj je po pravilu vladao i saobraćajni haos“, saopštio je gradonačelnik dodajući da se stanje u određenoj mjeri pokušalo popraviti izgradnjom biciklističke staze, ali je ona bila rizična i nebezbjedna kako za bicikliste, tako i za pješake. 

„Na bazi kvalitetnog rješenja koje je pripremio Sekretarijat za saobraćaj u potpunosti smo promijenili izgled ove ulice, a nakon rekonstrukcije Bulevara Svetog Petra Cetinjskog još jedna saobraćajna osa u glavnom gradu je u potpunosti osvježena, kako na zadovoljstvo ljudi koji žive u Staroj varoši i obližnjim kvartovima, tako i svih Podgoričanki i Podgoričana.“ zaključio je gradonačelnik Vuković i zahvalio se sugrađanima na strpljenju prethodnih dana tokom radova na rekonstrukciji. 

Vuković je pozvao sugrađane da novu biciklističku stazu iskoriste u punom kapacitetu i uputio zahvalnost građanima na strpljenju tokom izvođenje radova.

Radovi su, kako je saopšteno. obuhvatali rezanje, raskopovanje i struganje  postojećeg asfaltnog kolovoza, ugradnju novih slivničkih rešetki, izradu izravnavajućeg sloja, ugradnju završnog sloja AB 11 debljine 4cm na ukupnoj površini od 13.500m².

Osim toga,  obilježena je nova biciklistička staza, iscrtana horizontalna signalizacija, ugrađeni su fleksibilni stubići na biciklističkoj stazi, izrađena je asfaltna platforma i prelaz za osobe sa invaliditetom, urađena je zamjena i popravka vertikalne signalizacije.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još