Injac u radnoj posjeti vojnom aerodromu: Bezbjednost i sigurnost pripadnika VCG na prvom mjestu

 Injac u radnoj posjeti vojnom aerodromu: Bezbjednost i sigurnost pripadnika VCG na prvom mjestu

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane Olivera Injac sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnikom Aleksandrom Pantovićem i direktorom Direktora za politiku i planiranje odbrane, general majorom Rajkom Pešićem bila je u radnoj posjeti vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima.

Sa dosadašnjim radom, stanjem i aktivnostima ministarku Injac upoznali su komandant Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, potpukovnik Bojan Blagojević i vd komandira Čete za vezu i elektronsko ratovanje, kapetan Milenko Smolović. Na brifingu su predstavili i prioritete za naredni period i poručili da će nastaviti profesionalno da obavljaju dužnosti.

Ministarka Injac tom prilikom je kazala da je u narednom periodu cilj dostizanje visokog nivoa interoperabilnosti i modernizacije Vojske Crne Gore, a sve u skladu sa mogućnostima, te da će se, u tom smislu, nastaviti sa reformama odbrambenog sistema.

Istakla je da su bezbjednost i sigurnost pripadnika VCG na prvom mjestu, ali naglasila i značaj profesionalizacije Vojske, poštovanje Kodeksa vojne etike, te brigu o položaju svakog njenog pripadnika, a sve u cilju efikasnog funkcionisanja sistema odbrane.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja