Ili zaključavanje za sve ili otvaramo kafane

 Ili zaključavanje za sve ili otvaramo kafane

foto fos media

Ukoliko na snazi ostanu mjere koje se odnose samo na ugostitelje, a ne i za ostale privrednike koji se bave uslugama, bićemo čvrsti u odluci da lokale otvorimo već sjutra, saopštio je predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice Momo Sladaković.

Sladaković je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da će lokali ostati zatvoreni samo ukoliko bude donijeta odluka o poptunom zaključavanju.

U suprotnom, već od sjutra otvoriće vrata svojih ugostiteljskih objekata.

„Mi smo na molbu premijera Duška Markovića odgodili otvaranje lokala, čekamo odluku do sjutra. Danas bi trebalo da imamo još jedan sastanak, nadamo se za dobrobit ugositelja i zdravlja građana da ćemo naći neko zajedničko rješenje. U protivnom, ako ostanu i dalje mjere koje važe samo za ugostitelje, a ne i za ostale privrednike po pitanju usluga, osim apoteke i prehrane, mi ćemo biti čvrsti pri odluci i otvoriti lokale. Mešutim, ako dođe do lokdauna, mi ćemo ga poštovati“, rekao je Sladaković.

Najviše su, kaže, revoltirali jer su ukazivali da će doći do ovakvog stanja, i poručuje da su diskriminisani kao građani i privrednici.

„Mi nijesmo krivi i drago nam je smo makli terret da nijesmo mi ti koji smo doprinijeli širenju epšidemije, to je za nas velika pobjeda“, rekao je Sladaković, napominjući kako su ugostitelji targetirani kao jedini krivici.

Žali, kaže, što Institut za javno zdravlje nije ugostitelje prepoznao kao ozbiljne partnere: „Mi smo poštovali sve mjere. Mi smo u jako teškoj situaicji, jer trpimo devet mjeseci“.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja