Grupacija Veselina Mijača dostavila Vladi ponudu za kupovinu MA

 Grupacija Veselina Mijača dostavila Vladi ponudu za kupovinu MA

Foto: Dan

Grupacija Savana, čiji je vlasnik Veselin Mijač, predala je danas pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa, prenosi Antena M.

„Iz medija sam informisan o gašenju nacionalne avio kompanije – Montenegro Airlines. Kroz javne nastupe članova Vlade Crne Gore, iskazani su negativni efekti poslovanja kompanije i razlozi zbog kojih je treba ugasiti. Razlozi zbog kojih ne treba ugasiti kompaniju nisu, bar ne u javnim nastupima članova Vlade Crne Gore, još estimirani i obrazloženi.

Pretpostavljam da vi trenutno imate cost-benefit analizu koja vam je pokazala da, u sadašnjoj situaciji, treba ugasiti Montenegro Airlines.

Kompanija Savana Holding AB iz Švedske, čiji sam ja vlasnik, postoji od 1983. godine. Kompanija je jedna od najznačajnijih firmi u oblasti građevinsrstva i investicija u Štokholmu. U poslednjih 5 godina, Savana Holding AB je investirala u Crnu Goru preko 50 miliona eura. Takođe, Savana je prepoznata po brojnim filantropskim i humanističkim aktivnostima u Švedskoj i u Crnoj Gori.

Mišljenja sam da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu avio kompaniju. Ovim otvorenim Pismom namjere iskazujem zainteresovanost moje kompanije da uđe u potencijalni rizik preuzimanja, kako sam iz medija informisan – gubitaške avio kompanije.

S obzirom na činjenicu da nisam u posjedu finansijskih iskaza Montenegro Airlines-a, za sad pretpostavljam da ima de facto velika dugovanja.

Koristim ovu priliku da vam ponudim da moja kompanija preuzme Montenegro Airlines za 1 euro i da se otpišu dugovanja prema državi. Nakon toga, moj dio posla bi bio kako da riješim dugovanja prema privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa. Ova ponuda koja je ‘na stolu’, predstavlja otvorenu namjeru za realizacijom navedene investicije.

Nadam se da ste svjesni koji sam potencijalni rizik spreman da preuzmem i šta vam iskazujem kroz ovo interesovanje“, naveo je Veselin Mijač.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja