Grupa građana protestuje ispred Skupštine

 Grupa građana protestuje ispred Skupštine

foto fos media

Grupa građana okupila se ispred zgrade Skupštine, uoči početka zasjedanja na kojem će mandatar Zdravko Krivokapić predstaviti program i sastav nove vlade, protestujući, kako su naveli, zbog narastajućeg fašizma i novih vrijednosti koje podržava većinski kadar te vlade.

Učesnici protesta su, na platou preko puta Skupštine, razvili transparent na kojem piše „Nije moja Vlada, nikad više 1918.“.

U proglasu koji su dijelili, oni su naveli da dižu glas protiv „rastućeg fašizma i novih vrijednosti i pojava koje podržava većinski kadar ove vlade“.

„Zloupotrebe djece i mladih, radikalizacije mladih, mizoginije, seksizma, diskriminacije i progona drugih i drugosti svih vjera i nacija koje nijesu srpske, protiv otetih svetinja, bogomolja, spomenika kulture, protiv uskraćivanja religijskih i građanskih sloboda“, navodi se u proglasu.

Njegovi autori poručuju da ne žele vladu čiji akteri i podržavaoci šire strah i netrpeljivost u ime tobožnjega pomirenja i ljubavi.

„Ne želimo licemjerje u ime tobožnje demokratije! Ne želimo Vladu koja ne priznaje sopstvenu zastavu, himnu i zemlju. Ne želimo Vladu koja radi protivno interesima svoje zemlje“, naveli su učesnici protesta.

Oni su poručili da će se boriti za progresivnu Crnu Goru.

„U ime 14 godina od obnavljanja nezavisnosti i hiljadu godina Crne Gore koju ne možete izbrisati iz naših srca. Vječna je! Glasajte, no znajte ova i ovakva Vlada nije naša vlada“, zaključuje se u proglasu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još