Gornja Gorica dobila modernu saobraćajnicu

 Gornja Gorica dobila modernu saobraćajnicu

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgoriece dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završene radove na rekonstrukciji Ulice Miloja Pavlovića u Gornjoj Gorici i tom prilikom istakao da je, uprkos  brojnim izazovima koje je donijela pandemija  koronavirusa, Glavni grad finansijski stabilan sistem koji i u ovoj godini uspijeva da realizuje razvojne planove čak i iznad očekivanja.

„O tome najbolje govori podatak da smo na današnji dan realizaovali kapitalni budžet u iznosu u od preko 32 miliona eura, što je čak 50% više nego na u isto virjeme prošle godine, a zahvaljujući tome danas smo u Gornjoj Gorici priveli kraju realizaciju još jedne vrijedne investicije, odnosno temeljne rekonstrukcije najznačajnije saobraćanice u ovom naselju, a to je Ulica Miloja Pavlovića čija je rekonstrukcija započela davne 2008. godine kada je završena prva faza“, istakao je Vuković. 

On je saopštio da je Glavni grad u rekonstrukciju Ulice Miloja Pavlovića i bočnih kraka ove godine uložio oko 1.6 miliona eura.

„Mi smo ove godine uspjeli da završimo drugu i treću fazu u dužini od 1,5 km i tako realizujemo investiciju vrijednu cca 1.300.000 eura, a uporedo privodimo kraju i radove na rekonstrukciji tri bočna kraka u vrijednosti 230.000 eura,  tako da ćemo na kraju ove godine biti u prilici da konstaujemo da smo samo u ovaj segment unapređenja infrastrukture u Gornjoj Gorici u toku 2020. godine uložili gotovo 1.600.000 eura,  što je za podatak za ponos i nemam dilemu da naš osjećaj dijele i ljudi koji žive ovdje“, naglasio je Vuković.

Vuković je istakao da se kruna napora na unapređenu kvaliteta ingfrastruktrue u ovom dijelu grada odniosi na projekat izgradnje novog bulevara koji će povezati kružni tok na raskrsnici Cetinjskog i Nikšićkog puta sa Komanskim mostom, odnosno, mjestom odakle će se nasaviti bulevar prema Danilovgradu koji se već intenzivno gradi.

„Proces eksproprijacije je u toku, a Glavni grad do sada potrošio pola miliona eura i ako nastavimo  tim tempom uz razumijevanje građana i davanja sagalasnosti da se uđe u relazaciju te višemilionske investicije mogli bismo da očekujumo da do kraja naredne godine možada dobijemo i novi bulevar  u Gornjoj Gorici i na taj način zaokružimo priču o  unapređenju ingfrastrukture u ovom dijelu grada“, zaključio je Vuković.

On se zahvalio građanjima na strpljenju  i razumijevanju tokom izvođenja radova naglašavajući da im je Glavni grad to vratio na najbolji načine jer je ovaj vrijedan posao završio u predviđenom roku, kao i izvođaču radova kompaniji Gradnja promet i Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević iskazao je zahvalnost mještanima Gornje Gorice na strpljenju koje su pokazali prilikom izgradnje, kao i na korektnoj saradnji tokom izvođenja radova. 

„Podsjetiću da smo u februaru završili jedan dio ove saobraćajnice do raskrsnice Kragujevačke i Ulice Miloja Pavlovića u vrijednosti od 380.000 eura i tada obećali mještanima ovog dijela grada da ćemo u tekućoj godini završiti kompletnu rekonstrukciju i povezati Cetinjski bulevar sa Nikšićkim putem do kraja ove godine. Radovi na ovoj saobraćajnici su počeli 25. maja i završeni su u ugovorenom roku“, saopštio je Raičević, ističući da su određene informacije po pitanju kašnjenja sa završetkom radova na ovoj saobraćajnici, apsolutno netačne, jer je Ulica Miloja Pavlovića završena onako kao je i planirano. 

Raičević je naglasio da je saobraćajnica duga 1.100 m, vrijednosti 910.000 eura, sa kompletnom infrastrukturom – tk instalacijama, atmosferskom, fekalnom kanalizacijom i javnom rasvjetom. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još