Glavni grad: Netačne tvrdnje, inicirali smo tretiranje objekta Beko kroz izmjene PUP-a

 Glavni grad: Netačne tvrdnje, inicirali smo tretiranje objekta Beko kroz izmjene PUP-a

foto kupindo me

Povodom dirigovanih i neargumentovanih napada na Glavni grad od strane TPC Ražnatović, kao i jednog broja opozicionih odbornika u Skupštini Podgorice, koji kroz interpretiranje neistina nastoje da izazovu opštu konfuziju, javnost obavještavamo da je netačna tvrdnja da je Glavni grad u izradi DUP-a za Trg nezavisnosti izostavio Robnu kuću „Beko”, jer od 14. oktobra 2017. godine izrada i donošenje planske dokumentacije nije u nadležnosti Glavnog grada, saopštili su danas iz Glavnog grada.

<<<Demokrate zbog Trga nezavisnosti traže hitan sastanak sa URA-om i SNP-om<<<

Iz Glavnog grada su reagovali nakon što je predsjednik odbora Demokrata Glavnog grada Vladimir Čađenović kazao da nova većina mora odgovoriti na skadalozna postupanja gradonačelnika Ivana Vukovića u vezi sa rekonstrukcijom glavnog gradskog trga, ističući da niti odlazeći gradonačelnik niti ostali predstavnici gradske uprave neće da obiđu neposrednu okolinu trga pa da vide totalnu zapušenost prostora iza zgrade Beka, koji je odavno zreo za temeljnu rekonstrukciju.

Iz Glavnog grada ističu da su upravo oni predložili Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se ta lokacija, koja se nalazi u zahvatu nevažećeg DUP-a „Nova Varoš”, razrađuje kroz izmjene i dopune Prostorno urbanističkog plana, koji prije izričitog zahtjeva Glavnog grada pomenuti prostor nije ni uzimao u razmatranje.

“Objekat „Beko”, sa lokacijama u okruženju, bio je predmet svih zahtjeva Glavnog grada upućenih Ministarstvu održivog razvoja i turizma, kao nosiocu izrade PUP-a, a Glavni grad je takođe uputio i inicijativu za izradu planske dokumentacije Zajednici opština, navodeći lokaciju zgrade „Beko“ kao apsolutni prioritet. Stoga je na dostavljenu prvu verziju Nacrta PUP-a Glavni grad dao negativno mišljenje, između ostalog i zbog tretmana lokacije zgrade „Beko“, a u mišljenju na drugu verziju Nacrta, Ministarstvu smo ukazali na obavezu razrade ovog prostora kroz PUP”, naglašavaju u Glavnom gradu.

Dodaju da je Glavni grad uradio sve što je bilo moguće kako bi se stekli uslovi za raspisivanje konkursa i za idejno-arhitektonsko rješenje objekta „Beko“ sa okruženjem, za šta postoji uredna dokumentacija.

“Takođe, negativni komentari upućeni od strane predstavnika pojedinih opozicionih partija na tretman prostora iza objekta „Beko“, koji podrazumijeva upisanu restituciju na slobodnim površinama, rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa vlasnicima 23 objekta, najblaže rečeno su pravno neutemeljeni, a logički potpuno besmisleni”, poručuju iz podgoričke uprave.

Kako kažu, u intenzivnom razvoju Podgorice nije ih “spriječila ni mnogo veća pošast od odbornika Čađenovića”.

“Glavni grad sa indignacijom odbacuje neozbiljne optužbe kojima se pokušava vještački kreirati atmosfera nedomaćinskog odnosa prema gradskoj imovini i novcu građana. Nepotpisanim osobama iz „TPC Ražnatović” dajemo prijateljski savjet da sa Čađenovićem nastave da sarađuju samo u dijelu političkog marketinga kada se objekat, za koji se Glavni grad toliko zalagao, pretvara u bilbord Demokrata”, poručuju iz Glavnog grada.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja