Glavni grad: Grčke kompanije donirale hranu za lica u stanju socijalne potrebe

 Glavni grad: Grčke kompanije donirale hranu za lica u stanju socijalne potrebe

Foto: PG Biro

Ambasador Republike Grčke u Crnoj Gori Panayotis Partsos danas je uručio donaciju u vidu paketa nekvarljive hrane, koje će Glavni grad putem javnih ustanova socijalnog karaktera, podijeliti licima u stanju socijalne potrebe na teritoriji Podgorice.

Ispred Glavnog grada donaciju su primili sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić i rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović.

“Terzić zahvalio je ambasadoru na posjeti i na empatiji koju je pokazao putem ove donacije, u vidu hrane za lica kojima je pomoć najpotrebnija”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Terzić je naglasio da je Glavni grad uvijek imao dobre odnose sa cjelokupnom diplomatskom zajednicom u Crnoj Gori, te da je ovo još jedan dokaz dobrih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Grčke.

“Partsos je istakao da je područje Balkana, za koje je tokom cijelog života bio vezan, za njega najljepši region, sa najboljim ljudima na svijetu i naglasio da se lično osjeća građaninom glavnog grada Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Partsos je istakao da je, osim pomoći koju Grčka kao članica Evropske unije indirektno pruža svim zemljama koje su u pregovorima za članstvo, želio da uputi direktnu pomoć Crnoj Gori, naglašavajući da je jedini način da se prevaziđe ova kriza da budemo društveno odgovorni i solidarni.

“Ambasada Grčke u Crnoj Gori uputila je molbu sponzorima odnosno grčkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori – Jugopetrol, Energian Oil&Gas kao i gospodinu Petrosu Statisu, koji su se rado odazvali i podžali incijativu da se realizuje ova donacija i tako pomogne najugroženijim stanovnicima Podgorice”, zaključuju u Glavnom gradu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još