Glavni grad će pomoći ugostiteljima sa 80.000 eura

 Glavni grad će pomoći ugostiteljima sa 80.000 eura

sastanak gradonaclenika sa ugostiteljima

Gradonačelnik dr Ivan Vuković primio je juče predstavnike Udruženja ugostitelja Podgorice sa kojima je razgovarao o budućim zajedničkim aktivnostima koji vode u pravcu smanjenja epidemioloških rizika s ciljem nastavka rada ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih organa i tijela.

„Glavni grad je još od marta mjeseca u značajnoj mjeri pomagao ugostitelje i druge male i srednje preduzetnike u Podgorici u namjeri da sačuvamo svako radno mjesto, a imajući u vidu da kriza traje duže nego što smo mislili, u okviru finansijskih mogućnosti  uskoro ćemo objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80 hiljada eura,“ istakao je Vuković.

Gradonačelnik je tokom sastanka ukazao na kompleksnost epidemiološke situacije i potrebu za partnerskim djelovanjem, kako sa nivoa državnih organa podržanih od strane komunalnih službi Glavnog grada, tako i sa nivoa Udruženja ugostitelja Podgorice, s ciljem da se u naredom periodu ublaže posljedice sa kojima se suočavamo kao društvena zajednica.

 „Narednih dana organizovaćemo još jedan sastanak sa Operativnim štabom  koji djeluje na teritoriji Glavnog grada sa ciljem nalaženja još efikasnijih metoda i načina rješavanja problema s kojima se svakodnevno suočavamo, a uz podršku Udruženja ugostitelja nemam dilemu da će nam mnogo biti lakše i da ćemo kada ovaj negativni trend konačno počne da se mijenja ući u neku zonu koja će omogućiti normalnije funkcionisanje,“ zaključio je gradonačelnik Vuković. 

Predstavnici Udruženja ugostitelja Podgorice su zahvalili gradonačelniku Vukoviću na kontinuiranoj podršci i iskazanom razumijevanju za potrebe ugostitelja tokom čitavog trajanja epidemije koronavirusa, naglašavajući da bez podrške Glavnog grada najveći dio njih ne bi bio u prilici da zadrži sva radna mjesta i održi poslovanje.

Oni su još jednom izrazili zahvalnost na inicijativi i opredeljenju Glavnog grada, da u ovom teškom i izazovnom trenutku dodatno finansijski podrži ugostitelje. 

Predstavnici ugostitelja su na kraju uputili apel i pozvali sve kolege koji se manje odgovorno odnose prema onome što je opšti društveni interes da promijene dosadašnje loše navike i prakse  kako bi se u narednom periodu izbjeglo novo zaključavanje ugostiteljskih objekata, jer ogromna većina njih ne bi mogla da nakon toga  nastavi sa radom.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još