Evidentirana jedna primjedba

 Evidentirana jedna primjedba

foto Ilustracija (geralt, Pixabay)

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirana jedna primjedba, na osnovu koje nije izrečena novčana kazna.

Građani su se žalili da Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) ne održava adekvatno distributivnu mrežu.

„U selu Seoce pored Andrijevice stubovi su iskrivljeni i sa prvim snijegom će pasti na kuće. Molim hitnu reakciju“, navodi se u prijavi koja je u proceduri.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još