Državotvorne stranke da odbiju dalje učešće u radu Skupštine

 Državotvorne stranke da odbiju dalje učešće u radu Skupštine

Foto: FOS Media

Državotvorne stranke treba da odbiju dalje učešće u radu Skupštine u kojoj sjedi vlast koja je nedostojna Ustava, crnogorske zastave i njenog grba, ocijenili su iz Građanske inicijative „21. maj“.

„Sinoćnim ustavnim bespravljem velikosrpska parlamentarna većina, zajedno sa političkim lakejima iz Demokrata i Građanskog pokreta URA, do kraja je ogolila svoje marionetsko, štetočinsko i klerikalno lice“, kaže se u saopštenju te inicijative.

Prema njihovim riječima, parlamentarana većina ignorisala je vladavinu zakona, još jednom predstavila sebe kao „lažljive populiste“ i darovala crnogorske svetinje uzurpatorskoj i antidržavnoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Ovim je neočetnička, jednonacionalna i demagoška vlast poslala neoprostivu poruku državotvornoj, građanskoj, multietničkoj i evroatlantskoj Crnoj Gori“, navodi se u saopštzenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

To se, kako su kazali, neće i ne može zaboraviti, i biće vraćeno po zasluzi.

„Istovremeno, od državotvornih stranaka očekujemo da odbiju dalje učešće u radu Skupštine u kojoj sjedi vlast koja je nedostojna Ustava, crnogorske zastave i njenog grba“, poručili su iz Građanske inicijative „21. maj“.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja