Drvene pregrade i najloni alternativa: Ugostitelji nemaju novca za pleksiglas

 Drvene pregrade i najloni alternativa: Ugostitelji nemaju novca za pleksiglas

foto fos media

Jedna od mjera koju je NKT donio, a tiču se ugostiteljskih objekata, jeste postavljanje pleksiglas ploča između stolova. Međutim, po onome što se može vidjeti po gradu rijetko koji lokal ili restoran u Podgorici poštuje tu mjeru. Iz Udruženja ugostitelja kažu za FOS – „nemamo para“

Metar kvadratni pleksiglas ploče košta 38 eura, a ploča od pet milimetara košta blizu 50 eura. Iz Udruženja navode da je to jednostavno nemoguće finansijski izvesti.

Foto FOS media

„Mi smo već opredijelili kako ćemo da radimo, a to smo saopštili i u prethodnim našim reagovanjima: dvoje za sto i dva metra razmaka“, kategorični su iz Udruženja. 

Ukoliko neko želi da postavi pleksiglas ploču u svom lokalu plaća i PDV, a plus treba napraviti konstrukciju ploče namijenjenu za lokal. 

„Brojni ugostitelji nijesuu mogućnosti da sve to finansijski izvedu. Evo samo što smo mi čuli da je jedan ugostiteljski objekat u Podgorici za pleksiglas paravan izdvojio cijelih 3.000 eura“, dodaju iz Udruženja za FOS. 

Stoga, domišljati vlasnici lokala pribjegavaju alternativnim rješenjima: drveni paravani, drvene pregrade, drvene pregrade sa najlonima…

Foto FOS Media

„Moraju, ljudi se jednostavno snalaze. Bilo da je najlon ili drveni paravan to svakako ispunjava kriterijume, neće niko tolike pare da izdvaja“, navode iz Udruženja.

Foto Berane onine

Na pitanje da li najloni i drvene pregrade mogu zaštititi goste na isti način kao i pleksiglas, iz Udruženja kažu da može i da nema nikakvih problema. 

„Imaju isti efekat. Bitno je da su nepropustljivi i da postoji barijera“, poručuju oni. 

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja