DPS: Sekulović i Damjanović profesionalno da obavljaju posao

 DPS: Sekulović i Damjanović profesionalno da obavljaju posao

Foto: DPS

Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena – iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti – predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma naših građana, ocijenili su iz DPS-a.

Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu.

„Jasno je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru UP Vesku Damjanoviću da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima. Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti“, kazali su iz DPS-a.

Sinoćnim, kako su naveli, skandaloznim postupanjem, Uprava policije, koja je paradoksalnim pravdanjem da „nije bilo paljenja zastave“ iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo je stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu.

„Pozivamo ministra Sergeja Sekulovića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića, da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora“, poručuje DPS.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja