DPS nastavlja da zbrinjava partijske kadrove

 DPS nastavlja da zbrinjava partijske kadrove

foto fos media

Odlazeća vlast nastavlja da zbrinjava partijske kadrove, što dokazuju 53 oglasa i konkursa koja je raspisala Uprava za kadrove u posljednjih deset dana, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP)

Iz SNP-a su kazali da je to nastavak višedecenijske prakse Demokratske partije socijalista (DPS) koja, kako su naveli, očigledno ne haje za ekonomsku krizu u državi i na sve načine pokušava da novoj vlasti što više oteža poziciju.

„DPS se očigledno trudi da zakomplikuje stvari novoj Vladi, ali isto tako želi i da osigura svoje članove kako bi se nekih narednih izbora što lakše „vratila u sedlo““, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nastavak prakse “jedan zaposleni – četiri glasa”, koji je proklamovan kroz aferu “Snimak”, u ovakvim radnjama dobija svoju punu formalizaciju.

Iz SNP-a su upozorili da je Budžet Crne Gore gotovo prazan i da će, vjerovatno, morati da pretrpi ozbiljnu racionalizaciju, što je i mandatar Zdravko Krivokapić najavio smanjenjem broja budućih resora u Vladi.

„Zbog toga nova vlast, odmah po stupanju na dužnost, mora preispitati sva ova zapošljavanja jer konkursi i oglasi raspisani nakon konačnog proglašavanja izbornog rezultata moraju proći reviziju“, smatraju u SNP-u.

Oni su podsjetili da je smanjenje broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama obaveza iz Plana optimizacije javne uprave koji je, kako su naveli, prethodna vlast nevoljno sprovodila.

„A sada otvoreno radi protiv njega, ne mareći za kritike koje ćemo dobiti od Evropske komisije i za štetu koju će to proizvesti za državu“, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su pozvali DPS da prestane sa „uhljebljavanjem“ svojih kadrova, da ne stvara dodatne probleme dolazećoj Vladi i da se zaista ponaša u skladu sa deklarisanom namjerom da će omogućiti što lakšu tranziciju vlasti.

„To je neophodna pretpostavka kako bismo što jednostavnije prebrodili teške dane koji su pred nama, a koje su prouzrokovale neviđena zdravstvena i ekonomska kriza“, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja