DPS: Ispitati kako to da trećina ministara u Vladi ima rezervnu državu

 DPS: Ispitati kako to da trećina ministara u Vladi ima rezervnu državu

Foto: DPS

Trećina aktuelnih ministara, ima rezervnu domovinu pored Crne Gore, i svoje biračko pravo može da ostvaruje u njoj, navode iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Možda je predsjedniku Vlade biračko pravo irelevantno jer se tiče njemu manje važnog „zemaljskog svijeta“, ali bi makar ministar unutrašnjih poslova trebalo da počne da radi svoj posao, umjesto što se trudi da umanji procenat alkoholisanosti svog kolege iz Vlade, i relativizuje niz ozbiljnih krivičnih djela koja su u pomenutom slučaju napravljena“, saopštili su iz DPS-a.

U svakoj ozbiljnoj državi, kako dodaju iz ove partije, podaci o dvostrukom biračkom pravu za visoke funkcionere predstavljali bi ozbiljan prekršaj.

„Ali ne i kod nas. Jer, zahvaljujući aktuelnoj Vladi, Crna Gora je za manje od pola godine počela da nazaduje i da liči na sve osim na ozbiljan i uređen sistem. Ipak, ukoliko članovi Vlade misle kako će, pribjegavajući standardnoj praksi ćutnje, učiniti da ovo pitanje bude zaboravljeno – to se neće dogoditi. Nastavićemo da insistiramo na sankcionisanju ove, kao i brojnih drugih nezakonitosti iza kojih stoje članovi izvršne vlasti. Imajući u vidu sve dosadašnje postupke Vlade, oni i ne čude s obzirom da trećina ako ne i više ministara ima neku drugu domovinu, u Crnoj Gori su očigledno u prolazu i misiji destrukcije svega što čini temelje moderne i građanske države“, zaključuju u saopštenju DPS-a.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još