DPS i SNP inkasiraće desetine hiljada eura od članarine

 DPS i SNP inkasiraće desetine hiljada eura od članarine

Foto: FOS Media

Političke partije koje imaju parlamentarni status ovih dana dostavljaju Agenciji za sprečavanje korupcije odluke o visini članarine za 2021. godinu, u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Nesumnjivo najveće prihode po osnovu članarine imaće opoziciona Demokratska partija socijalista.

Funkcioneri na državnom i lokalnom nivou izabrani ispred DPS u obavezi su da plaćaju članarinu od 3% mjesečnih primanja.

Kadar partije u organima upravljanja preduzeća i ustanova kao što su upravni odbori, savjeti i odbori direktora plaća članarinu u iznosu od 7% pripadajućih primanja. Obaveza plaćanja po ovom osnovu ne oslobađa funkcionere plaćanja članarine po drugim osnovama u skladu sa odlukom Direktorata DPS-a.

Nadalje, zaposleni u Direktoratu plaćaju 1% svojih primanja, dok je za članove partije koji su u stalnom radnom odnosu u državnim i organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i preduzećima u državnoj, opštinskoj, mješovitoj ili privatnoj svojini propisana obaveza plaćanja članarine od jedan euro mjesečno.

„Članarina se po pravilu uplaćuje jedanput mjesečno, do 5. u mjesecu za prethodni mjesec, u skladu sa ostvarenim mjesečnim primanjima“, piše u odluci dostavljenoj ASK koju potpisuje poslovni direktor Branko Čavor.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja