Dodijelili licence za skladištenja naftnih derivata

 Dodijelili licence za skladištenja naftnih derivata

foto mina

Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) je podgoričkoj kompaniji Junčaj petrol comerc i hercegnovskoj S&M, rješavajući po njihovom zahtjevu, izdala licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata.

Te kompanije su, kako se navodi u obavještenju regulatora, dužne da licenciranu djelatnost obavljaju u skladu sa odredbama licence.

Licence se izdaju na period od 27. novembra ove godine do 26. novembra 2030. godine.

Regulator je na sjednici Odbora usvojio i zahtjev podgoričke kompanije Hifa Oil CG za izmjenu licence za transport naftnih derivata transportnim sredstvima, dok je, kao nepotpun, odbio zahtjev bjelopoljske firme Mesopromet za izdavanje licenci za skladištenja naftnih derivata i trgovine na malo naftnim derivatima.

REGAGEN je donio i rješenje kojim je kompaniji Zeta Energy iz Danilovgrada produžio privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije za malu hidroelektranu (mHE) Glava Zete u Opštini Danilovgrad.

Privremeni status se produžava za jednu godinu i važi do 28. decembra naredne godine.

Regulator je podgoričkoj firmi C&S ENERGY utvrdio privremeni status povlašćenog proizvođača električne energije za proizvodni objekat Bjelojevićka 2 u Opštini Mojkovac.

Privremeni status povlašćenog proizvođača važi do 25. decembra naredne godine.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja