Do kraja maja još 5.850 doza Fajzera

 Do kraja maja još 5.850 doza Fajzera

Foto: Pixabay

Direktor Doma zdravlja Podgorica i rukovodilac koordinacionog tima za organizaciju vakcinalnih punktova Danilo Jokić kazao je za Dan da će do kraja maja za vakcinaciju građana na raspolaganju biti 5.850 doza Fajzerovih vakcina.

Jokić kaže da Dom zdravlja Podgorica raspolaže vakcinama Sinofarm, Astra Zeneka i Fajzer.

“Naravno, u uskoj saradnji sa nosiocem vakcinacionog procesa, Institutom za javno zdravlje, količinama koje dobijamo pokušavamo da odgovorimo zahtjevima građana Podgorice. Crna Gora je do sada dobila 4.680 doza Fajzer vakcine, i to: 2.340 doza 3. maja i 2.340 doza 10. maja. Očekujemo da do kraja maja ukupno bude isporučeno 10.530 doza ove vakcine, što znači 3.510 doza između 17. i 23. maja i 2.340 doza između 24. i 30. maja”, kazao je Jokić.

Dom zdravlja Podgorica je u dva navrata dobio po 340 doza Fajzer vakcine, jer se dobijeno dijeli na sve opštine u Crnoj Gori.

“Kao što znate, prva doza je bila namijenjena samo za posebne grupe, definisane smjernicama IJZ. Kako je i najavila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, Fajzer vakcine će ubuduće biti dostupne i opštoj populaciji. Ponavljamo, dobijamo ograničenu dozu, pa kada podijelimo šta smo zadužili, građani koji hoće baš ovu vakcinu moraju čekati novu pošiljku. Naravno, dostupne su pored Fajzera, vakcine Sinofarm i Astra Zeneka, i koristimo priliku da pozovemo građane da se vakcinišu jer je svaka vakcina dobra i pobjeda nad virusom”, ističe Jokić.

Na pitanje kako komentariše redove građana koji čekaju na predgled kod izabranih ljekara i da li uspijevaju da obave sve preglede kod pacijenata koji nemaju infekciju, Jokić poručuje da će taj problem biti riješen u narednih 15 dana.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još