Dnevni voz Bar- Beograd 15. juna

 Dnevni voz Bar- Beograd 15. juna

Foto: FOS Media

Dnevni voz na liniji Bar-Beograd-Bar trebalo bi da bude uspostavljen 15. juna, kazala je portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Ana Božović. Ona je dodala da ako bude interesovanja, moguće je da linija bude uvedena i ranije. Najavila je akcije za putovanja vozom, piše Portal RTCG.

Božović je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala da u susret ljetu i turističkoj sezoni lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje, a očekuju, kako je kazala, da se situacja i u danima vikenda normalizuje.

Kada je riječ o međunarodnom prevozu za sada saobraća samo noćni voz i to iz Bara u 19 sati a iz Topčiteda u 21 sat.

Situaciju u Željeznici ocenjuje složenom.

„Jako je teško poslovati u ovakvim okolnostima ali se nadamo i očekujemo generalnu stabilizaciju i da ćemo se ubzo vratiti normalnom funkcionisanju u svakom smislu. Radujemo se ljetu i ljetnjoj turističkoj sezoni“, kazala je Božović.

Očekujući normalizaciju saobraćaja u tom preduzeću, prema riječima Božović, rade i na akcijama.

„Nadam se da ćemo moći da obradujemo korisnike željezničkih usluga, planiramo akciju u saradnji sa TO Bar i preduzećem Srbija voz, ubrzo ćemo imati sve detalje i obavjestićemo korisnike željezničkih usluga o tome i nadam se da ćemo ih obradovati i da će iskoristiti benefite putovanja vozom“, kazala je Božović.

Ona je dodala i da željeznica ulaže napore da se kvalite usluge zadrži na zadovoljavajućem nivou i očekuje da će putnici to prepoznati.

Podsjeća da se u voz ne može bez maske a mora se, kaže, voditi računa i o socijalnoj distanci.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još