Đukanović sjutra sa zlatnim savjetnicima Zaštitnika

 Đukanović sjutra sa zlatnim savjetnicima Zaštitnika

foto fos media

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovaraće sjutra sa djecom – zlatnim savjetnicima i predstavnicima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda o ostvarivanju prava na obrazovanje u uslovima pandemije, povodom 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta.

Kako je saopšteno iz institucije Ombudsmana, u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, troje djece – predstavnika Mreže zlatnih savjetnika, posjetiće Đukanovića i upoznati ga sa stavovima svojih vršnjaka o izazovima i problemima u pohađanju nastave od početka pandemije.

“U fokusu razgovara biće položaj djece iz ranjivih kategorija društva, dostupnost tehničkih i informacionih uslova, kao i sama organizacija nastave, njeni efekti i posljedice”, navodi se u saopštenju.

Iz institucije Zaštitnika podsjećaju da su zlatni savjetnici i prethodne godine u okviru globalne kampanje “preuzimanja” institucija razgovarali sa Đukanovićem o više aktuelnih tema u oblasti prava djece u Crnoj Gori.

“Ovakvi susreti vrlo su značajni za promociju i unapređenje prava na participaciju djece, odnosno principa da budu konsultovani i uključeni u proces pripreme i donošenja odluka o temama koje ih se direktno tiču”, dodaje se u saopštenju.

Mrežu zlatnih savjetnika čine djeca uzrasta od 11 do 18 godina, izabrana na osnovu javnog poziva, koja predstavljaju “glas djece” Crne Gore i koja u direktnoj saradnji sa institucijom Zaštitnika rade na promociji i unapređenju njihovih prava.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja