Đukanović: Raduje da Glavni grad nastavlja da bude nosilac razvoja savremene Crne Gore

 Đukanović: Raduje da Glavni grad nastavlja da bude nosilac razvoja savremene Crne Gore

Foto: FOS Media

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu, odbornicima i svim građanima Podgorice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Praznik slavimo u sjećanje na oslobođenje Glavnog grada i pobjedu antifašizma, čije su tekovine snažan temelj današnje građanske, multietničke i evropske Crne Gore. To je, istovremeno, i prilika da se prisjetimo ne samo slavne istorije Grada, već i brojnih stvaralaca koji su svojim djelima u različitim sferama društva doprinosili sveukupnom napretku i prepoznatljivosti Podgorice.

Raduje da Glavni grad nastavlja da bude nosilac razvoja savremene Crne Gore, što potvrđuju kontinuirana ulaganja i ostvarenja u pravcu infrastrukturnog razvoja i urbanističko-arhitektonskih rješenja koja u sve većoj mjeri uspijevaju da pronalaze balans između onoga što čine zahtjevi nesmetanog razvoja i njegove održivost i očuvanja izvornog duha Podgorice i potreba njenih građana.

Uvjeren sam da će Glavni grad, na osnovama strateškog promišljanja, nastaviti krupnim koracima ka onome što su najviše vrijednosti i standardi razvoja i kvaliteta života ujedinjene Evrope kojoj težimo. Posvećenost, odgovorno upravljanje i snaga liderstva gradske uprave garancija su uspjeha koji će biti na ponos Podgorice i Crne Gore“, naveo je Đukanović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja