Đokaj podnio ostavku

 Đokaj podnio ostavku

foto mmp.gov.me

Generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava (MLJMP), Leon Đokaj, podnio je ostavku na tu funkciju.

On je rekao da je nakon skoro sedam godina odlučio da podnese ostavku.

“Zahvalan sam svima onima koji su mi ukazali povjerenje i pružili mi priliku da toliko godina radim u jednoj od najznačajnijih institucija u našoj državi i svima onima sa kojima sam imao priliku da sarađujem u proteklom periodu”, naveo je Đokaj.

On je kazao da sastav nove vlade, poruke koje svakodnevno čuju od posljednjih izbora i odnos prema manjinama, ugrožavaju različitost i multietnički i multireligijski sklad.

“Ovakvim se postupcima dovodi u pitanje građanski, odnosno multietnički, multireligijski i multikulturalni koncept Crne Gore”, istakao je Đokaj u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je kazao da o tome koliko se poštuju i afirmišu ustavna načela o srazmjernoj zastupljenosti manjina i šta o njima misli buduća vlast, najbolje govori činjenica da među ekspertima nema pripadnika manjinskih naroda.

“Stoga, mislim da apostolskoj Vladi ne treba da
“smetaju” pripadnici manjina ni “po dubini” i ja ne želim biti funkcioner takve vlade”, poručio je Đokaj.

On je istakao da ne pristaje na ulogu “poštenog Albanca koju je u prošlom vijeku Rahman Morina imao u Miloševićevom režimu, i zato mandatar i njegovi apostoli moraće da takve saradnike iz reda manjina potraže na nekim drugim adresama”.

“Mislio sam da je odavno prošlo vrijeme
“poštenih Albanaca, Bošnjaka, Hrvata…”, ali brine i to što je buduća Vlada primorana da potraži “Rahmana Morinu” i među etničkim Crnogorcima”, smatra Đokaj.

On je dodao da su ostavke, iz istih razloga, podnjeli i sekretar MLJMP-a Valon Dasharami i generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, Ismet Latić.

“Koleginicama, kolegama i osobi koja bude preuzela zaduženja koja sam ja obavljao u prethodnom periodu želim puno uspjeha u radu i još bolje rezultate”, zaključio je Đokaj.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja