Četiri stotine godina istorije stalo pored narandžastog bankomata

 Četiri stotine godina istorije stalo pored narandžastog bankomata

Foto: Facebook

Pored Sat kule-rijetkog spomenika koji je preživio bombardovanje za Drugog svjetskog rata i koji je svojevrsni kulturno-istorijski spomenik Podgorice već mjesec dana postavljen je bankomat Hipotekarne banke, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama.

Korisnici društvenih mreža su ogorčeni na odluku gradskih službi koje su, kako tvrde, dozvolile da se „narandžasti“ bankomar postavi pored kule koja je sagrađena 1667. godine. 

Brojni komentarišu i da bankomat nije postavljen juče i da je tu već od početka decembra. 

„Crna Gora-zemlja narandžastih bankomata i bogate istorije“, jedan je od komentara na mrežama. 

Foto. Facebook

Povodom toga se oglasio i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković koji je kazao da preuzima odgovornost za propust gradskih službi.

“Nijesam siguran kako je neko uopšte došao na ideju da na ovom mjestu postavi bankomat. Još manje mi je jasno kako je naš nadležni sekretarijat izdao dozvolu za tako nešto. Bilo kako bilo, kao gradonačelnik, preuzimam odgovornost za propust gradskih službi”, napisao je Vuković na Facebook-u.

Kako je istakao, nalog da se predmetni objekat ukloni izdao je još 16. decembra.

“Danas sam informisan da će se tome pristupiti tokom naredna dva dana. Kritike brojnih sugrađna pozdravljam i doživljavam isključivo kao dokaz društvene odgovornosti.  Nastavljamo zajednički da gradimo ljepšu i bolju Podgoricu!”,  napisao je Vuković.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja