Četiri projekta PMF u okviru bilaterale Crna Gora – Austrija

 Četiri projekta PMF u okviru bilaterale Crna Gora – Austrija

foto Ilustracija, foto neatoday

Maturanti crnogorskih i srednjih škola van Crne Gore su u posljednje dvije sedmice postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta Miljan Bigović kaže da je lično imao elektronsku komunikaciju sa njima i obezbijedio im sve potrebne informacije, linkove, kao i kontakte sa rukovodiocima studijskih programa, radi još pouzdanijih informacija.

Informacije o upisu srednjoškolaca na Prirodno-matematičkom fakultetu dostupne su i u elektronskoj verziji Informatora 2020/2021, na sajtu Unuverziteta Crne Gore, kao i na veb stranici PMF-a .

Prodekan Bigović smatra da će trend upisa i interesovanje na fakultetu otvorenom za mlade ljude koji žele da steknu obrazovanje i put do profesionalng bavljenja naukom i pedagoškim radom u različitim oblastima, biti na sličnom nivou kao i prethodnih godina.

Maturanti naših i srednjih škola van Crne Gore su u posljednje dvije sedmice, kaže on, postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem.

On je objasnio da Prirodno-matematički fakultet kroz razne promocije koje organizuje, promoviše nauku, ali i razvija sposobost kritičkog i samostalnog pristupanja problemskim pitanjima i zadacima.

„Neke od aktivnosti su: Olimpijada znanja, Škola računara, Dani nauke. Pomenuo bih i saradnju sa Ministarstvom nauke i Fondacijom za promovisanje nauke ,,Prona”, organizovanje raznih radionica, manifestacija, prezentacija eksperimenata, te organizaciju takmičenja iz prirodnih i računarskih nauka i matematike“, naveo je prodekan.

Prošle godine, dodaje Bigović, interesovanje studenata je bilo veće od broja oglašenih mjesta, na studijskim programima Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije.

Sudeći po broju upisnih rokova, zaključuje on, osim dva već pomenta studijska programa, izvjesno, mada manje interesovanje maturanti su pokazali i za preostala četiri studijska programa na PMF-u (Matematika i računarske nauke, Matematika, Biologija i Fizika).

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja