Čaka Ivanović tuži državu i MUP zbog povrede časti i ugleda

 Čaka Ivanović tuži državu i MUP zbog povrede časti i ugleda

foto fos media

Suđenje po tužbi jednog od vođa navijača Budućnosti Aleksandra Čake Ivanovića protiv države i Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog povrede časti i ugleda i pretpljenih duševnih bolova na utakmici 3. aprila 2019.godine, trebalo bi da počne sjutra u Osnovnom sudu, piše Pobjeda.

Postupak će voditi sutiknja Marija Bošković. Visinu naknade štete, kako se navodi, u tužbi, preciziraće nakon nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke.

U tužbi se navodi da je Ivanović 3. aprila prošle godine zajedno sa organizovanom grupom navijača fudbalskog kluba Budućnost, došao da posmatra utakmicu i bili su smješteni na istočnoj tribini, gdje nije bilo incidenata.

„Po završetku utakmice mladi navijači, od kojih su većina maloljetnici, preskočili su ogradu da se pozdrave sa fudbalerima. U tom trenutku nekoliko službenika policije, potiskuje navijače i udara ih palicama po nogama. Ivanović preskače ogradu u namjeri da zaštiti maloljetne navijače i tada pendrekom zadobija udarac u čelo“, piše u tužbi.

Kako se navodi, kada je Ivanović došao do vrata autobusa, neko ga je od policajaca ubacio kao ,,vreću, a drugi navijači su bili prskani sprejom“.

U tužbi je precizirano i da je u incidentu Ivanović zadobio deset povreda.

Ivanović je prošle godine osuđen na godinu zatvora presudom nikšićkog Osnovnog suda što je podgorički Viši i potvrdio. Presuda mu je izrečena zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

On je u Osnovnom sudu u Nikšiću negirao krivicu.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja