Čađenović: Vrijeme je da osmislimo način borbe za PG od jedne neodgovorne vlasti

 Čađenović: Vrijeme je da osmislimo način borbe za PG od jedne neodgovorne vlasti

foto demokrate

U ime Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada iniciraću hitno održavanje sastanka sa predsjednicima klubova odbornika Demokratskog fronta, URA-e i odbornicima SNP-a povodom aktuelnih dešavanja oko rekonstrukcije Trga nezavisnosti, kazao je Vladimir Čađenović, predsjednik odbora Demokrata Glavnog grada.

„Kao predstavnici večinske Podgorice koja je na izborima 30.avgusta 2020. godine jasno poručila između ostalog i što misli o radu aktuelne gradske uprave moramo dati zajednički odgovor na skandalozna postupanja gradonačelnika Podgorice oko rekonstrukcije glavnog gradskog trga.

Pravi primjer promašenosti načina realizacije projekata od strane gradonačelnika jeste upravo glavni gradski trg. Višemilionska sredstva građana Podgorice potrošio je bivši gradonačelnik, Miomir Mugoša u rekonstrukciju ovog trga 2006. godine, samo prije nešto više od 14 godina. Koliko je trajala uspješnost realizovanog projekta svjedoče građani Podgorice koji su neposredno nakon te rekonstrukcije bili u prilici da uvide nedostatke koje je ovaj prostor nesporno imao.

Nema države na svijetu koja iz temelja mijenja izgled glavnog gradskog trga u glavnom gradu svakih 14 godina. Da nema drugih kontrverzi oko ovog posla dovoljno bi bilo za jasnu reakciju predstavnika građana na ovakve poduhvate koji od starta ukazuju na koruptivne poslove. Neće niti odlazeći gradonačelnik niti ostali predstavnici gradske uprave da makar obiđu neposrednu okolinu glavnog gradskog trga pa da vidie jednu totalnu zapušenost prostora iza zgrade „Beka“ koji prostor je odavno zreo za temeljnu rekonstrukciju.

Upravo ovaj prostor daje šansu oživljavanju centra grada. Pored svih drugih loših namjera kojre se uočavaju u ovom novom projektu rekonstrukcije trga vidi se i želja da se završetak realizacije ove rekonstrukcije poklopi sa predizbornom kampanjom za sledečće lokalne izbore. Krajnje je vrijeme da osmislimo način borbe za naš grad od jedne neodgovorne vlasti koja svjesna činjenice da joj se bliži kraj preduzima poteze koji trajno mogu biti štetni po interese građana Podgorice. U tome ih moramo spriječiti“, naveo je Čađenović u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja