Čađenović napustio DIK zbog prelaska na funkciju u Ministarstvu zdravlja

 Čađenović napustio DIK zbog prelaska na funkciju u Ministarstvu zdravlja

Foto: FOS Media

Dosadašnji sekretar Državne izborne komisije (DIK) Veljo Čađenović podnio je danas ostavku na tu funkciju zbog ranije prihvaćenog prelaska na rad u Ministarstvo zdravlja.

„Podnosim ostavku na mjesto sekretara i člana DIK-a, zbog imenovanja državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, Rješenjem Vlade Crne Gore broj 07-003- 5447 od 14. decembra 2020. godine, na sjednici održanoj 10. novembra 2020. godine“, naveo je Čađenović u dopisu predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

U dopisu se potkrala greška, s obzirom da je nova Vlada izglasana 4. decembra pa nije mogla održavati sjednice u novembru. U pitanju je sjednica od 10. decembra.

Njega je na tu funkciju predložila ministarka Jelena Borovinić Bojović. Oni su 18. decembra bili u radnoj posjeti Opštoj bolnici Bar, kada je konstatovano da treba uraditi određenu reorganizaciju, odnosno redefinisanje u kadrovskom smislu, ali i u smislu postojanja opreme u toj zdravstvenoj ustanovi.

Čađenović je funkcioner Nove srpske demokratije koji je u prethodnom periodu u okviru opozicione kvote od četiri člana u Državnoj izbornoj komisiji bio izabran za njenog sekretara.

Pored njega državni sekretar u Ministarstvu zdravlja biće i Borko Bajić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja