„Borovinić Bojović da odluke o mjerama ubuduće donosi na osnovu mišljenja struke“

 „Borovinić Bojović da odluke o mjerama ubuduće donosi na osnovu mišljenja struke“

Foto: KCCG

Socijaldemokratska partija pozvala je ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da ubuduće odluke donosi na osnovu mišljenja struke i važećih zakonskih odredbi. 

Saopštenje SDP-a prenosimo u cjelosti: 

Pozivamo ministarku zdravlja da se u daljoj borbi protiv korona virusa u potpunosti pridržava važećih zakonskih odredbi i mišljenja struke.

U prvom obraćanju javnosti, ministarka Borovinić Bojović je upravo istakla značaj struke i fokusiranost na zdravlje građana, ali jučerašnje mjere koje je donijelo ministarstvo, nijesu donešene u skladu sa preporukama Instututa za javno zdravlje.

Bitka za zdravlje naših građana, mora se voditi u skladu sa preporukama struke, unutar postojećeg zakonskog okvira. Ukoliko IJZCG nije dao preporuku za popuštanje mjera za borbu protiv epidemije korona virusa, ministarka je morala uzetu u obzir tu činjenicu i postupiti u skladu sa zakonom koji je u ovom slučaju jasan. 

Svako od nas lično bi volio da sve restriktivne mjere postanu prošlost i da se ovakva situacija nikad ne ponovi i svi mi kao građani smo ponekad imali osjećaj da određene mjere nijesu do kraja jasne ili da imaju efekta.

Međutim, ono što mora biti jasno je da iza svake mjere mora postajati odluka utemeljena na preporukama onih koji su najpozvaniji da ih donose, a to je u ovom slučaju Institut za javno zdravlje.

Podsjećamo da je IJZCG odigrao značajnu ulogu u borbi protiv epidemije u dosadašnjem periodu i da je radom stručnjaka pokušao spriječiti teške posljedice koje su nastale po zdravlje građana Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja