Bivšim radnicima CKB prinuđene niže otpremnine

 Bivšim radnicima CKB prinuđene niže otpremnine

foto ckb me

Menadžment Crnogorske komercijalne banke (CKB) je za više desetina zaposlenih isplatio višestruko manje otpremnine, ispod minimuma definisanog kolektivnim ugovorom, saopštili su bivši radnici banke.

“Na taj način menadžment je doveo u zabludu zaposlene u pogledu njihovih radnih prava”, kazali su bivši radnici povodom izjave glavnog izvršnog direktora CKB, Pala Kovacsa, da će oni koji ostanu bez posla moći da ostvare pravo iz kolektivnog ugovora.

Oni tvrde da je Kovacs, komentarišući spajanje CKB i Podgoričke banke, rekao da će to pravo moći da ostvari 200 radnika, piše Pobjeda.

“Menadžment banke zahtijevao je da zaposleni lično kod notara ovjere zahtjev za sporazumni raskid na iznos otpremnine koji im je banka prethodno ultimativno ponudila, a koji je ispod minimuma propisanog kolektvnim ugovorom od 24 neto zarade”, navodi se u saopštenju bivših radnika CKB.

U slučaju da zaposleni ne prihvate ponuđeni iznos niže otpremnine, oni će aneksom ugovora biti raspoređeni na druga radna mjesta za koja je predviđena niža zarada.

“Kako nepotpisivanje ponuđenog aneksa povlači otkaz, jasno je zašto su ucijenjeni radnici morali pristajati na niže, pa čak i ponižavajuće iznose otpremnina. Za sve navedeno bivši zaposleni posjeduju konkretne dokaze, koje će u slučaju da banka ne ispravi nepravdu, prezentovati nadležnim organima”, najavili su bivši radnici u saopštenju.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još