Bečić predložio dva potpredsjednička mjesta za vladajuću većinu, jedno za opoziciju

 Bečić predložio dva potpredsjednička mjesta za vladajuću većinu, jedno za opoziciju

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da će potpredsjednici parlamenta biti izabrani na sjednici koja će se najkasnije održati do 17. decembra.

„Sa zadovoljstvom objavljujem da je kolegijum Predsjednika Skupštine Crne Gore postigao dogovor da se najkasnije 17.12. održi nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj ćemo birati potpredsjednike Parlamenta“, naveo je Bečić.

„Predložiću da Skupština u ovom sazivu ima tri potpredsjednika – dva iz većine i jednog iz opozicije. Kolege šefovi poslaničkih klubova većine su postigli dogovor oko kandidata za potpredsjednike, a na kolegama iz opozicije je da odluče da li će biti spremni da na toj sjednici biramo kandidata iz njihovih redova “ poručio je Bečić.

Bečić je nakon kolegijuma kazao da su šefovi poslaničkih klubova većine prihvatili da se opoziciji opredijeli i Odbor za kulturu, nauku, prosvjetu i sport.

„Sada će i u tom dijelu imati mogućnost opozicija koja je kritikovala da ima jaču i značajnijiu mogućnost kontrole procesa“, rekao je Bečić.

On je rekao da će ovog puta biti nikad veći broj predsjednika odbora iz različitih političkih subjekata.

Nastavak Treće sjednice na kojoj će se birati skupštinska radna tijela, održaće se naredne nedjelje prije Konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore, dodao je on.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja