Bečić: Dan nezavisnosti ove godine dobija puni smisao

 Bečić: Dan nezavisnosti ove godine dobija puni smisao

Skupština Crne Gore

Dan nezavisnosti i njegova proslava ove godine dobijaju puni smisao, jer su istorijska promjena vlasti i reforme koje su tek u povoju doprinijele početku suštinskog popunjavanja formalnog nezavisnog državnog okvira koji je napravljen prije 15 godina, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Dakle, do demokratizacije našeg društva, pravne države i vladavine prava, u kojem pravcu tek sada pravimo odlučne korake, ni državnost, a kamoli nezavisnost Crne Gore, nije bila zaokružena“, rekao je Bečić za Dan.

Kako je dodao, oni koji su se na nezavisnost najviše pozivali i iza nje se zaklanjali i najviše su joj škodili razgradnjom institucija i sijanjem nepravde i podjela u društvu.

„Samo istinskim stavljanjem institucija na noge i pomiriteljskom politikom, koja neće dijeliti ljude po vjeri, naciji i brojnim drugim osnovima, i tako podijeljene ih dodatno sukobljavati, možemo naprijed kao država i društvo svi zajedno“, ocijenio je Bečić.

Stoga je, kako je naveo, 21. maj ove godine prilika da slavi cijela Crna Gora.

„I pored opstrukcija reformskih procesa od prethodnog režima, čiji pokušaji se dešavaju gotovo na dnevnom nivou, Crna Gora polako ulazi u fazu stabilizacije prilika – i epidemioloških, i ekonomskih, i političkih“, ocijenio je Bečić,

Prema njegovim riječima, niko ko misli dobro Crnoj Gori, neće se odlučiti za ekstremizaciju i neodgovorno ponašanje, prvenstveno zbog građana, a potom i zbog bržeg puta u Evropsku uniju (EU),

„Dajmo sve od sebe da već naredni praznik dočekamo pomireniji, ekonomski stabilniji i sa većim šansama za sko riji ulazak u EU. Neka je svima srećan Dan nezavisnosti“, poručio je Bečić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja