Ambasada Grčke i Glavni grad nastavljaju uspješnu saradnju i u narednom periodu

 Ambasada Grčke i Glavni grad nastavljaju uspješnu saradnju i u narednom periodu

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sastao se danas prvi put sa ambasadorom republike Grčke u Crnoj Gori Panagiotis Partsos. Vuković je tom prilikom istakao da Crna Gora i Grčka imaju dugu tradiciju odličnih bilateralnih odnosa, koji će se kako se nada u narednom periodu dodatno ojačati, saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjetio je i da se, bez obzira na epidemiološke izazove tokom ove godine, Podgorica i dalje konitnuirano razvija i finansijski je stabilna, a iako je sljedeća godina nepredvidiva nastaviće istim tempom. 

„Ambasador Grčke izrazio je želju da, zajedno sa grčkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori, pruži podršku i pomoć institucijama u Podgorici kojima je ona u ovom trenutku najpotrebnija, pa je dogovoreno da se jedna takva zajednička posjeta organizuje već narednih dana. Svjesni da je koronavirus umnogome uticao na čitavu društvenu zajednicu, nadamo se da će sljedeća godina biti bolja te otvoriti vrata za mnoge zajedničke projekte, kazao je ambasador republike Grčke Panagiotis Partsos“, navode u saopštenju Glavnog grada.

Sagovornici subili saglasni da i u budućnosti treba nastaviti osnaživanje diplomatskih odnosa Crne Gore i Grčke, te će naredne godine, povodom obilježavanja 200. godišnjice nezavisnosti republike Grčke, organizovati niz događaja i u Podgorici. 

Na sastanku je zaključeno da je, uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, u Podgorici evidentan kontinuiran razvoj grada, a zajednička je želja da sljedeći susret obezbijedi više prostora za nove poduhvate.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja