Akciji dobrovoljnog davanja krvi Medicinskog fakulteta odazvali se studenti sa više organizacionih jedinica UCG-a

 Akciji dobrovoljnog davanja krvi Medicinskog fakulteta odazvali se studenti sa više organizacionih jedinica UCG-a

Foto: UCG

Povodom Svjetskog dana hemofilije, studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore.

Akciji se odazvalo 36 studenata, a osim studenata Medicinskog fakulteta ovoj akciji pridružili su se i studenati sa više fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore i to: Građevinskog fakulteta, Metalurško-tehnološkog fakulteta i Fakulteta likovnih umjetnosti.

Svi studenti su dobili svoje termine kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere.

Takođe, studenti Medicinskog fakulteta istakli su da je u toku kampanja o hemofiliji i ima za cilj podizanje nivoa svijesti o ovoj rijetkoj bolesti i edukaciji stanovništva sa kakvim problemima se ove osobe srijeću, kao i da se istakne napredak u liječenju, u sklopu akcije biće održano i predavanje na ovu temu.

Ova kampanja je podržana od kompanije Hoffman-La Roche, a građani imaju priliku da čuju iskustva pacijenata, ali i doktora o ovoj bolesti iz regiona, uključujući Crnu Goru, Srbiju, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Doniranjem krvi postaješ heroj, a to su juče i bili studenti Univerziteta Crne Gore.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još