Abdić: I nakon smjene ostajem u Urgentnom

 Abdić: I nakon smjene ostajem u Urgentnom

Foto: Printscreen

Dosadašnji direktor Urgentnog centra Nermin Abdić, čija je smjena prva najavljena, kazao je da će i nakon razrješenja sa te funkcije ostati da radi i pomaže građanima u toj jedinici.

Abdić je kazao za Dan da je upoznat sa odlukom da više neće biti na čelu Urgentnog centra. Na njegovo mjesto je predložen internista Nebojša Brnović.

„Svako neka donosi odluke kako misli da je najbolje. Ja ću sa zadovoljstvom nastaviti da budem na usluzi svim pacijentima 24 sata dnevno. Nastavljam i dalje da radim u službi građana“, rekao je Abdić.

Dan piše da će Vlada danas Vlada danas odlučivati o predlogu Ministarstva zdravlja da za novu direktoricu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) bude naimenovana neurolog Ljiljana Radulović.

Ona je, uz dozvolu Ministarstva zdravlja, već započela formiranje tima za upravljanje najvećom ustanovom i odredila spisak novih direktora klinika, prema kojem više nema mjesta za šest rukovodioca.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović prošle sedmice je potvrdila da će nova direktorica najveće zdravstvene ustanove biti neurolog Radulović.

Kandidat za direktora Hirurške klinike Predrag Bajić poručuje da ljekari očekuju razrješenja i na drugim klinikama.

„Nova direktorica sastavlja svoj tim birajući nove direktore klinika, i tu nema ništa sporno. Potrebne su promjene i u svim klinikama KCCG, jer su se vrednovale političke zasluge, a ne stručnost ljekara. U Kliničkom centru godinama se gurala politika ispred struke. Atmosefra u ustanovi je takva da ljekari očekuju smjene u KCCG, jer tako jedino možemo da se oslobodimo pritiska. Potrebno je da konačno ljekari koji svojim radom i profesionalizmom doprinose razvoju KCCG, budu uvaženi i nagrađeni. Sigurno će i ubuduće biti političkog uticaja, ali treba sve uraditi da on bude sveden na minimum“, ističe Bajić.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja