Abazovića danas saslušava Specijalno odjeljenje

 Abazovića danas saslušava Specijalno odjeljenje

Foto: URA

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja trebalo bi danas, u svojstvu građanina, da saslušaju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

On će biti saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji koje je iznio gostujući u emisiji „Načisto” na TV „Vijesti“.

Abazović je tada rekao da imaju operativna saznanja da je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa protestima na Bogetićima, a da su u sve to uključene još četiri osobe, od kojih su neke bivši i sadašnji pripadnici Uprave policije i SAJ-a.

„Pozivanje na saslušanje Abazovića još jednom je pokazalo svu selektivnost u postupanju SDT-a kojim rukovodi Milivoje Katnić. Upravo zbog toga je jedna od najvažnijih stvari promjena tužilačkih zakona u Skupštini Crne Gore“, saopštili su ranije iz GP URA.

Kako je Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje provjeravaju i tvrdnje premijera Zdravka Krivokapića o umiješanosti Veselina Veljovića u izazivanje, kako tvrdi premijer, nereda u državi, koje finansira organizovani kriminal.

Danu je iz Specijalnog policijskog tima ranije rečeno da je nadležni tužilac od premijera tražio da mu dostavi dokaze ili saznanja o umiješanosti Veljovića u proteste.

Veljović je odbacio optužbe premijera Krivokapića da stoji iza protesta.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još