Abazović: Najjači udarac koji smo zadali mafiji, nema nedodirljivih

 Abazović: Najjači udarac koji smo zadali mafiji, nema nedodirljivih

Foto: FOS Media

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović povodom hapšenja u prethodna dva dana, čestitao je svima koji su učestvovali u akciji, Upravi policiji, Specijalnom državnom tužilaštvu.

Podsjetimo, navodnom vođi kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i ostalima koji su saslušani sinoć, određeno je zadržavanje do 72 sata.

„Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji. Ovo ima međunarodni karakter. Dobili smo brojne čestitke. Potvrđeno je da postoje ogromni kapaciteti da se najjače organizovane kriminalne grupe mogu privesti pravdi. Cilj je da dokažemo da nedodorljivih više nema. Ako možemo da se obračunamo sa međunarodnim kriminalcima, onda možemo sa svima“, kazao je Abazović a javlja FOS Media.

„Cilj je da CG bude prepoznata kao zemlja koja izvozi mir, prijateljstvo i sigurnost. Želimo da kažemo da CG sigurna destinacija, a CG neće biti sigurna za kriminalne grupe“, kazao je Abazović i čestitao svima koji su učestvovali u akciji.

„Ovo je prvi ali ogroman korak a to je da CG bude pacifIčka zemlja oslobođena bilo kakvih uticaja kriminalnih grupa“, dodao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da je ponosan jer je ovo akcija novog menadžmenta policije.

„Znam da građani nisu možda zadovoljno dubinom reform koje su se desilo, ali za neke stvari je potrebno vrijeme. Samo se složno možemo boriti protiv organizovanog kriminala. Ova akcija je pohvaljena od strane međunarodnih partnera. Očekujem da će ovaj rezultat konstatovati u našem „Non paperu“.

Apelovao je na poslanike da što prije usvoje Zakon o unutrašnjim poslovima.

„To nije samo naša međunarodna obaveza, što prije da se taj zakon donese“, kazao je Sekulović.

Dejan Knežević rukovodilac sektora borbe protiv kriminala, kazao je da je ova kriminalna grupa pod lupom policije duže godina. Istakao je pomoć Europola u realizaciji ovog predmeta.

„Podnijeto je 14 krivičnih prijava“, naveo je on i dodao da su prilikom pretresa oduzeta blindirana vozila, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava…

Knežević je kazao da policija traga za Radojem Zvicerom, dodajući da je za njim raspisana Nacionalna potjernica, a da će biti raspisana i Međunarodna potjernica.

Naveo je da je oko 50 osoba stradalo u obračunu škaljarskog i kavačkog klana.

Izvor: FOS Media

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja