Abazović: Iznenađen što sam na spisku; Imao bih neke korekcije

 Abazović: Iznenađen što sam na spisku; Imao bih neke korekcije

Foto: FOS Media

Lider koalicije „Crno na bijelo“ Dritan Abazović nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapiće saopštio je da ne vjeruje da će biti ministar odbrane.

„Nadam se da neće biti problema. Što se URE tiče mi od našeg koncepta nijedan milimetar se nijesmo pomjerili i ovaj koncept je jako blizak onome za šta smo se mi borili. Ako me pitate da li sam oduševljen sastavom rekao bih da bi lično imao neke korekcije. Mislim da nijesu baš ispoštovani svi mogući principi i sve što je Crna Gora u malom ali do kraja stojim uz podršku Krivokapiću da on izabere tim sa kojim će da radi.

Mi ćemo u jednom prilično kratkom roku iznijeti javno naš stav. Lično sam iznenađen što sam na spisku. Ja nijednu moguću poziciju ne tražim za sebe. Nikakvu specijalnu obavezu mandatar prema meni nema. Ja sam čovjek koji se bori za ideje a ne za lični interes“, poručio je Abazović.

Kako dodaje, ako mandatar smatra da može biti od pomoći on je spreman da se žrtvuje.

„Ako neko od kolega takav stav ospori to neće biti prepreka nijedne sekunde“, kazao je on.

Upitan je li prihvaćen sastav ovakav jer je Radulović iz DPS-a kaže da njega ne poznaje.

„Mandatar se vodio da nema revanšizma. Ukoliko je čovjek stručan meni lično ne smeta. Ako idemo na svjetsko prvenstvo dajte selektoru da izabere igrače“, odgovara Abazović.

Kazao je i da se nada da će vrlo brzo stranački organi da zasijedaju.

Upitan kakav je domet vlade s obzirom na stav DF-a kaže:

„Ovo je živa politička materija. Ići ćemo na skupštinu i na organe partije. Da li postoji prostor za sitne korekcije pitaćete mandatara“, zaključio je Abazović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još