Abazović čestitao katolički Božić: Neka ljubav i solidarnost nadjačaju mržnju

 Abazović čestitao katolički Božić: Neka ljubav i solidarnost nadjačaju mržnju

Foto: URA

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Badnji dan i Božić svim vjernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru, kao i sveštenstvu, nadbiskupu barskom Roku Đenlješaju i biskupu kotorskom Ivanu Štironji, sa željom da praznik provedu u miru, zdravlju i ljubavi sa svojim najbližima.

„Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti želim srećan Badnji dan i Božić. Neka simbolika Božića zavlada u našim srcima i donese pomirenje sa najbližima, a vrijednosti ljubavi, radosti, mira i solidarnosti nadjačaju mržnju, nerazumijevanje, netoleranciju i nacionalizam“, piše u čestitci Abazovića.  

On je istakao da je obaveza svih javnih djelatnika da daju svoj doprinos u pravcu smirivanja tenzija i da je najradosniji hrišćanski praznik idealna prilika da se na tome više poradi.

„Vjerski praznici treba da budu povod da naše različitosti prikažemo kao bogatstvo koje milenijumski krasi našu prelijepu državu i na tome treba da se temelji multivjerska, multinacionalna i proevropska Crna Gora“, zaključio je Abazović.

Avatar

Portal Podgorica

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja